Hongkong Taiwan rondreis, 20 dagen

Hongkong Taiwan rondreis

Hongkong – Taipei – Taroko Gorge – Zhiben – Kenting – Fo Guang Shan – Kaohsiung – Tainan – Sun Moon Lake – Taipei

Een prachtige reis die grote steden, natuur en cultuur combineert. Een goed verzorgde en zeer complete reis langs de belangrijkste steden en bezienswaardigheden in Taiwan met een tussenstop in het levendige Hongkong.

 • Het beste van twee bestemmingen
 • Overnachting in het tempelcomplex Fo Guang Shan
 • Uitrusten op het prachtige strand van Kenting
 • Geniet van de beeldschone natuur in Taroko Gorge en Sun Moon Lake

Deze individuele Hongkong en Taiwan rondreis van 20 dagen is te boeken vanaf €1.600,– inclusief hotels met ontbijt en alle vervoer ter plaatse.

Onze reizen kunnen naar uw persoonlijke wensen worden aangepast of zelfs volledig op maat worden samengesteld.

Taipei Tempel

Hong Kong uitzicht

 Taiwan Taipei Din Tai Fung

 Hong Kong tram

Taiwan Sun Moon Lake

 

Hongkong Taiwan rondreis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht van Amsterdam/Brussel naar Hongkong

Dag 2 Aankomst Hongkong

Hongkong is een bruisende havenstad in de monding van de delta van de Parelrivier en een van de grootste financiële centra van Azië. Het is ook de stad met de meeste wolkenkrabbers van Azië. U ruikt het geld al tijdens uw reis van de luchthaven naar uw hotel in het centrum van de stad.

Dag 3 Hongkong

Het is nog steeds te merken dat de Britten het hier tot 1997 voor het zeggen hadden. De afternoon high tea en dubbeldekkers bestaan nog steeds. Vanaf Tsim Sha Tsui op het Kowloon schiereiland heeft u een prachtig uitzicht op de baai en de wolkenkrabbers van het Central District op Hongkong eiland. Dat geldt ook voor het uitzicht vanaf de “Peak” op het eiland. Een bezoek aan Temple Street in de avonduren is een must. Op deze markt wordt van alles verkocht voor spotprijzen en men kan er heerlijk eten voor weinig geld bij de kleine restaurantjes en straatstalletjes.

Dag 4 Hongkong

De Western market is gehuisvest in een groot Edwardiaans gebouw uit 1906 en ook hier is een levendige handel. Ga er naartoe met het oude dubbeldekker trammetje en ga dan tevens ook naar de Wan Chai street market. Wilt u echt genieten van verse vis, schaal en scheldieren, neem dan de ferry naar Lamma Island. Buiten aan een tafeltje in het haventje ziet u tijdens de voortreffelijke lunch de dagelijkse gang van zaken aan u voorbijgaan. Wolkenkrabbers en auto’s kennen ze hier niet, hier gaat u te voet. Voor het nachtleven moet u in Lan Kwai Fong zijn in Central Hongkong. Leuke bars, internationale restaurants en hypermoderne disco’s.

Dag 5 Hongkong – Taipei

Na aankomst in Taipei wordt u van de luchthaven naar uw hotel in de stad gebracht. Maak een eerste verkennende rondgang door de stad en ga lekker lunchen in een van de vele gespecialiseerde dumpling restaurantjes. ’s Nachts komt Taipei pas echt tot leven. Dat is vooral zichtbaar op de nachtmarkten die bestaan uit een doolhof van straatjes waar u kunt shoppen maar waar u vooral lekker kunt snacken.

Dag 6 Taipei

Begin voor een goed overzicht over de stad in Taipei 101. Met mooi weer is het ook mogelijk om elephant mountain (een berg midden in de stad) te beklimmen. Het uitzicht op de omringende natuurlijke en stedelijke omgeving is adembenemend. Bezoek vervolgens de sfeervolle Longshan tempel en sluit de dag af met een kijkje op de Huaxi nachtmarkt. Het deel van de markt dat “Snake Alley” heet is wel heel bijzonder (rara wat zou er hier verkocht worden).

Dag 7 Taipei – Taroko Gorge

Vandaag staat er voor u een huurauto gereed bij uw hotel. U voert samen de coördinaten voor de plaatsen op de route in en gaat op weg. Volg highway 5 tot aan de kustweg, die u in zuidelijke richting volgt. Maak zo nu en dan een fotostop en geniet van het uitzicht over de Stille Oceaan. Na zo’n twee a drie uur bereikt u Taroko National Park met daarin de 19 km lange Taroko kloof, hier heeft het water van de rivier een kloof gesleten in de marmeren en granieten wanden.

Dag 8 Taroko Gorge

Vandaag heeft u alle gelegenheid om het gebied verder te verkennen. Probeer een van de vele wandelingen die hier uitgezet zijn. Routes zijn goed gemarkeerd en de paden zijn goed begaanbaar.

Dag 9 Taroko Gorge – Zhiben

Na het ontbijt rijdt u langs de oostkust van Taiwan. Wind en water erosie hebben ertoe geleid dat de kust over een lengte van 170 km bijzonder grillig gevormd is. Deze bijzondere geologische vormen gaat u bekijken in Xiao Yeliu, Sanxiantai en Shitiping. Laat in de middag bereikt u Zhiben. Zhiben ligt aan de oostkust en staat bekend om de warmwaterbronnen. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding om te genieten van de warme bronnen.

Dag 10 Zhiben – Kenting

In Kenting bent u in het meest zuidelijke puntje van Taiwan beland. Het klimaat is hier (sub)tropisch. Ga lekker zwemmen, snorkelen, duiken of surfen, het kan hier allemaal dus geniet een paar dagen van zon, zee en strand. Ga voor fantastisch strand bijvoorbeeld naar Nanwan Beach (South Bay) of naar Baisha Bay (White Sand Bay).

Dag 11 Kenting

Even geen zin in zon, zee en strand? Bezoek dan de Eluanbi vuurtoren voor panoramische uitzichten over de oceaan. Bezoek ’s avonds de levendige avondmarkten in de straten van Kenting.

Dag 12 Kenting – Fo Guang Shan

In de middag rijdt u naar Fo Guang Shan, het grootste Boeddhistische klooster in Taiwan. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de monniken en krijgt u een korte uitleg over het boeddhisme en het reilen en zeilen in een boeddhistisch klooster. Tegen een kleine vergoeding eet u mee met de boeddhistische vegetarische pot. Uw onderkomen voor de nacht is in het gastenverblijf van de tempel.

Dag 13 Fo Guang Shan – Kaohsiung

U mag de ochtendmeditatie van de monniken in de hoofdhal van de tempel niet missen! U moet er vroeg voor op, maar de monniken die de sutra’s opzeggen, de wierook en de mystieke sfeer zal u lang bijblijven. In de loop van de dag arriveert u in Kaohsiung. Kaohsiung is de grootste havenstad van Taiwan. Hier is ook het grootste winkelcentrum van Taiwan gevestigd; de Dream Mall. Op het dak van dit winkelcentrum staat een reuzenrad. Kaohsiung Love River is een leuke plek voor een avondwandeling. Geen zin om te wandelen? Maak dan gebruik van de riviercruise.

Dag 14 Kaohsiung

Ga verder op pad in Kaohsiung en maak een wandeling rond de Lotus pond. Een mooie omgeving met water, tempels, parkjes en wateractiviteiten. De tower is gratis te bezoeken en kan beklommen worden. Door de draak moet je naar binnen en via de tijger kom je weer naar buiten. Vooral de brug voor de tower is mooi en leuk om te bewandelen. Vanuit de tower heb je een mooi uitzicht over de Lotus Pond. Breng in de avond een bezoek aan de hectische en gezellige Liuhe avondmarkt.

Dag 15 Kaohsiung – Tainan

Tainan was tot begin 20e eeuw de hoofdstad van Taiwan. In de Nederlandse Gouden Eeuw heeft de VOC hier een handelspost gebouwd; “Fort Zeelandia”. De restanten van het fort en oude koopmanshuizen zijn te zien in Anping. Breng in de middag een bezoek aan Ten Drums Art Village. Hier worden drumvoorstellingen gegeven in de hallen en op het terrein van een oude suikerfabriek, een stukje industrieel erfgoed, dat omgetoverd is in een themapark voor jong en oud.

Dag 16 Tainan – Sun Moon Lake

U rijdt naar Sun Moon Lake, het grootste en volgens de Taiwanezen mooiste meer van het eiland. Aan het meer ligt de Wen Wu tempel die gewijd is aan Confucius (meester van de pen) en aan Kuan Ti (meester van het zwaard). Na een rondje om het meer kunt u in de middag de omgeving verder per fiets of te voet verkennen.

Dag 17 Sun Moon Lake

Het meer en de omgeving leent zich uitstekend om lange fietstochten te maken, u kunt een ronde van 29 km om het meer maken of u kiest voor een minder lange variant door dorpjes, bossen en langs de rivier. U kunt ook kiezen voor een stevige wandeling, de routes zijn goed gemarkeerd en variëren in lengte van twee tot zeven uur. Voor kinderen is het pretpark Formosan Aboriginal Culture Village een heerlijk dagje uit.

Dag 18 Sun Moon Lake – Taipei

Vandaag rijdt u van Sun Moon Lake naar Taipei. Uw huurauto wordt bij het hotel opgehaald. Na de communistische machtsovername in China is Chiang Kai-Shek met zijn leger naar Taiwan gevlucht en heeft in 1949 de onafhankelijke staat Taiwan uitgeroepen. Het Chiang Kai-Shek Memorial Hall in Taipei is daarom een interessante plek om te bezoeken. Ga vervolgens naar de Schrijn van de martelaren. Mis de wisseling van de wacht niet!

Dag 19 Taipei

Vandaag heeft u de gelegenheid om de laatste souvenirs te kopen in bijvoorbeeld Tianmu, het district dat van oudsher een internationale allure heeft en waar veel expats gevestigd zijn. De openluchtmarketen en voetgangerspromenades in de hippe en levendige wijk Ximending zijn zeker voor jongeren zeer aantrekkelijk. Wandel rond en verbaas je over de Taiwanese jeugd die zich hier komt vermaken.

Dag 20 Taipei – Amsterdam

Hong Kong uitzicht Taiwan Taipei Din Tai Fung Hong Kong tram Taiwan Sun Moon Lake Taiwan Kenting strand Taiwan Taroko Gorge Taiwan Hualien strand Taiwan Taipei Ximen Taiwan Tainan Fort Anping Cambodja Sien Riep tomb raider

 

Hongkong Taiwan rondreis schema

Dag 1 Amsterdam/Brussel – Hongkong
Dag 2 Aankomst Hongkong
Dag 3 Hongkong
Dag 4 Hongkong
Dag 5 Hongkong – Taipei
Dag 6 Taipei
Dag 7 Taipei – Taroko Gorge
Dag 8 Taroko Gorge
Dag 9 Taroko Gorge – Zhiben
Dag 10 Zhiben – Kenting
Dag 11 Kenting
Dag 12 Kenting – Fo Guang Shan
Dag 13 Fo Guang Shan – Kaohsiung
Dag 14 Kaohsiung
Dag 15 Kaohsiung – Tainan
Dag 16 Tainan – Sun Moon Lake
Dag 17 Sun Moon Lake
Dag 18 Sun Moon Lake – Taipei
Dag 19 Taipei
Dag 20 Taipei – Amsterdam/Brussel

Hong Kong uitzicht Taiwan Taipei Din Tai Fung

 

Prijs van de Hongkong Taiwan rondreis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze reis al te boeken vanaf €1.600,– per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Verschillende manieren van reizen
Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gestemd op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 1.600,– *** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 2.000,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 3.200,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  


Inbegrepen:

– Transfer van de luchthaven naar uw hotel in Taipei
– Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt
– 14 dagen autohuur in Taiwan
– Transfer van uw hotel in Taipei naar de luchthaven
– In geval van nood is onze agent 24 uur per dag bereikbaar
– Informatiemap en hotellijst (in het Engels en in het Chinees) voor het Taiwandeel van uw reis

Niet inbegrepen:
– Vluchten
– Lokale bussen, metro’s, taxi’s
– Entreegelden en lokale gidsen indien gewenst
– Reis- en annuleringsverzekering
– Administratiekosten €25,– p.p. (maximaal €50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds €2.50,– per dossier

Hong Kong uitzicht Taiwan Taipei Din Tai Fung Hong Kong tram

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. 

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Hong Kong uitzicht

 Taiwan Taipei Din Tai Fung

 Hong Kong tram

Taiwan Sun Moon Lake

 

Hongkong Taiwan rondreis, 20 dagen

Hong Kong Taiwan rondreis

Hong Kong – Taipei – Taroko Gorge – Zhiben – Kenting – Fo Guang Shan – Kaohsiung – Tainan – Sun Moon Lake – Taipei

Een prachtige reis die grote steden, natuur en cultuur combineert. Een goed verzorgde en zeer complete reis langs de belangrijkste steden en bezienswaardigheden in Taiwan met een tussenstop in het levendige Hong Kong.

 • Het beste van twee bestemmingen.
 • Overnachting in het tempelcomplex Fo Guang Shan.
 • Uitrusten op het prachtige strand van Kenting.
 • Geniet van de beeldschone natuur in Taroko Gorge en Sun Moon Lake.

Deze individuele Hong Kong en Taiwan rondreis van 20 dagen is te boeken vanaf €1.600,– inclusief hotels met ontbijt en alle vervoer ter plaatse.

Onze reizen kunnen uw persoonlijke wensen worden aangepast of zelfs volledig op maat worden samengesteld.

Taipei Tempel

 

 

 

Hong Kong Taiwan rondreis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht van Amsterdam/Brussel naar Hong Kong

Dag 2 Aankomst Hong Kong

Hong Kong is een bruisende havenstad in de monding van de delta van de Parelrivier en een van de grootste financiële centra van Azië. Het is ook de stad met de meeste wolkenkrabbers van Azië. U ruikt het geld al tijdens uw reis van de luchthaven naar uw hotel in het centrum van de stad.

Dag 3 Hong Kong

Het is nog steeds te merken dat de Britten het hier tot 1997 voor het zeggen hadden. De afternoon high tea en dubbeldekkers bestaan nog steeds. Vanaf Tsim Sha Tsui op het Kowloon schiereiland heeft u een prachtig uitzicht op de baai en de wolkenkrabbers van het Central District op Hong Kong eiland. Dat geldt ook voor het uitzicht vanaf de “Peak” op het eiland. Een bezoek aan Temple Street in de avonduren is een must. Op deze markt wordt van alles verkocht voor spotprijzen en men kan er heerlijk eten voor weinig geld bij de kleine restaurantjes en straatstalletjes.

Dag 4 Hong Kong

De Western market is gehuisvest in een groot Edwardiaans gebouw uit 1906 en ook hier is een levendige handel. Ga er naartoe met het oude dubbeldekker trammetje en ga dan tevens ook naar de Wan Chai street market. Wilt u echt genieten van verse vis, schaal en scheldieren, neem dan de ferry naar Lamma Island. Buiten aan een tafeltje in het haventje ziet u tijdens de voortreffelijke lunch de dagelijkse gang van zaken aan u voorbijgaan. Wolkenkrabbers en auto’s kennen ze hier niet, hier gaat u te voet. Voor het nachtleven moet u in Lan Kwai Fong zijn in Central Hong Kong. Leuke bars, internationale restaurants en hypermoderne disco’s.

Dag 5 Hong Kong – Taipei

Na aankomst in Taipei wordt u van de luchthaven naar uw hotel in de stad gebracht. Maak een eerste verkennende rondgang door de stad en ga lekker lunchen in een van de vele gespecialiseerde dumpling restaurantjes. ’s Nachts komt Taipei pas echt tot leven. Dat is vooral zichtbaar op de nachtmarkten die bestaan uit een doolhof van straatjes waar u kunt shoppen maar waar u vooral lekker kunt snacken.

Dag 6 Taipei

Begin voor een goed overzicht over de stad in Taipei 101. Met mooi weer is het ook mogelijk om elephant mountain (een berg midden in de stad) te beklimmen. Het uitzicht op de omringende natuurlijke en stedelijke omgeving is adembenemend. Bezoek vervolgens de sfeervolle Longshan tempel en sluit de dag af met een kijkje op de Huaxi nachtmarkt. Het deel van de markt dat “Snake Alley” heet is wel heel bijzonder (rara wat zou er hier verkocht worden).

Dag 7 Taipei – Taroko Gorge

Vandaag staat er voor u een huurauto gereed bij uw hotel. U voert samen de coördinaten voor de plaatsen op de route in en gaat op weg. Volg highway 5 tot aan de kustweg, die u in zuidelijke richting volgt. Maak zo nu en dan een fotostop en geniet van het uitzicht over de Stille Oceaan. Na zo’n twee a drie uur bereikt u Taroko National Park met daarin de 19 km lange Taroko kloof, hier heeft het water van de rivier een kloof gesleten in de marmeren en granieten wanden.

Dag 8 Taroko Gorge

Vandaag heeft u alle gelegenheid om het gebied verder te verkennen. Probeer een van de vele wandelingen die hier uitgezet zijn. Routes zijn goed gemarkeerd en de paden zijn goed begaanbaar.

Dag 9 Taroko Gorge – Zhiben

Na het ontbijt rijdt u langs de oostkust van Taiwan. Wind en water erosie hebben ertoe geleid dat de kust over een lengte van 170 km bijzonder grillig gevormd is. Deze bijzondere geologische vormen gaat u bekijken in Xiao Yeliu, Sanxiantai en Shitiping. Laat in de middag bereikt u Zhiben. Zhiben ligt aan de oostkust en staat bekend om de warmwaterbronnen. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding om te genieten van de warme bronnen.

Dag 10 Zhiben – Kenting

In Kenting bent u in het meest zuidelijke puntje van Taiwan beland. Het klimaat is hier (sub)tropisch. Ga lekker zwemmen, snorkelen, duiken of surfen, het kan hier allemaal dus geniet een paar dagen van zon, zee en strand. Ga voor fantastisch strand bijvoorbeeld naar Nanwan Beach (South Bay) of naar Baisha Bay (White Sand Bay).  

Dag 11 Kenting

Even geen zin in zon, zee en strand? Bezoek dan de Eluanbi vuurtoren voor panoramische uitzichten over de oceaan. Bezoek ’s avonds de levendige avondmarkten in de straten van Kenting.

Dag 12 Kenting – Fo Guang Shan

In de middag rijdt u naar Fo Guang Shan, het grootste Boeddhistische klooster in Taiwan. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de monniken en krijgt u een korte uitleg over het boeddhisme en het reilen en zeilen in een boeddhistisch klooster. Tegen een kleine vergoeding eet u mee met de boeddhistische vegetarische pot. Uw onderkomen voor de nacht is in het gastenverblijf van de tempel.

Dag 13 Fo Guang Shan – Kaohsiung

U mag de ochtendmeditatie van de monniken in de hoofdhal van de tempel niet missen! U moet er vroeg voor op, maar de monniken die de sutra’s opzeggen, de wierook en de mystieke sfeer zal u lang bijblijven. In de loop van de dag arriveert u in Kaohsiung. Kaohsiung is de grootste havenstad van Taiwan. Hier is ook het grootste winkelcentrum van Taiwan gevestigd; de Dream Mall. Op het dak van dit winkelcentrum staat een reuzenrad. Kaohsiung Love River is een leuke plek voor een avondwandeling. Geen zin om te wandelen? Maak dan gebruik van de riviercruise.

Dag 14 Kaohsiung

Ga verder op pad in Kaohsiung en maak een wandeling rond de Lotus pond. Een mooie omgeving met water, tempels, parkjes en wateractiviteiten. De tower is gratis te bezoeken en kan beklommen worden. Door de draak moet je naar binnen en via de tijger kom je weer naar buiten. Vooral de brug voor de tower is mooi en leuk om te bewandelen. Vanuit de tower heb je een mooi uitzicht over de Lotus Pond. Breng in de avond een bezoek aan de hectische en gezellige Liuhe avondmarkt.

Dag 15 Kaohsiung – Tainan

Tainan was tot begin 20e eeuw de hoofdstad van Taiwan. In de Nederlandse Gouden Eeuw heeft de VOC hier een handelspost gebouwd; “Fort Zeelandia”. De restanten van het fort en oude koopmanshuizen zijn te zien in Anping. Breng in de middag een bezoek aan Ten Drums Art Village. Hier worden drumvoorstellingen gegeven in de hallen en op het terrein van een oude suikerfabriek, een stukje industrieel erfgoed, dat omgetoverd is in een themapark voor jong en oud.

Dag 16 Tainan – Sun Moon Lake

U rijdt naar Sun Moon Lake, het grootste en volgens de Taiwanezen mooiste meer van het eiland. Aan het meer ligt de Wen Wu tempel die gewijd is aan Confucius (meester van de pen) en aan Kuan Ti (meester van het zwaard). Na een rondje om het meer kunt u in de middag de omgeving verder per fiets of te voet verkennen.

Dag 17 Sun Moon Lake

Het meer en de omgeving leent zich uitstekend om lange fietstochten te maken, u kunt een ronde van 29 km om het meer maken of u kiest voor een minder lange variant door dorpjes, bossen en langs de rivier. U kunt ook kiezen voor een stevige wandeling, de routes zijn goed gemarkeerd en variëren in lengte van twee tot zeven uur. Voor kinderen is het pretpark Formosan Aboriginal Culture Village een heerlijk dagje uit.

Dag 18 Sun Moon Lake – Taipei

Vandaag rijdt u van Sun Moon Lake naar Taipei. Uw huurauto wordt bij het hotel opgehaald. Na de communistische machtsovername in China is Chiang Kai-Shek met zijn leger naar Taiwan gevlucht en heeft in 1949 de onafhankelijke staat Taiwan uitgeroepen. Het Chiang Kai-Shek Memorial Hall in Taipei is daarom een interessante plek om te bezoeken. Ga vervolgens naar de Schrijn van de martelaren. Mis de wisseling van de wacht niet!

Dag 19 Taipei

Vandaag heeft u de gelegenheid om de laatste souvenirs te kopen in bijvoorbeeld Tianmu, het district dat van oudsher een internationale allure heeft en waar veel expats gevestigd zijn. De openluchtmarketen en voetgangerspromenades in de hippe en levendige wijk Ximending zijn zeker voor jongeren zeer aantrekkelijk. Wandel rond en verbaas je over de Taiwanese jeugd die zich hier komt vermaken.

Dag 20 Taipei – Amsterdam

 

Hong Kong Taiwan rondreis schema

Dag 1 Amsterdam/Brussel – Hong Kong
Dag 2 Aankomst Hong Kong
Dag 3 Hong Kong
Dag 4 Hong Kong
Dag 5 Hong Kong – Taipei
Dag 6 Taipei
Dag 7 Taipei – Taroko Gorge
Dag 8 Taroko Gorge
Dag 9 Taroko Gorge – Zhiben
Dag 10 Zhiben – Kenting
Dag 11 Kenting
Dag 12 Kenting – Fo Guang Shan
Dag 13 Fo Guang Shan – Kaohsiung
Dag 14 Kaohsiung
Dag 15 Kaohsiung – Tainan
Dag 16 Tainan – Sun Moon Lake
Dag 17 Sun Moon Lake
Dag 18 Sun Moon Lake – Taipei
Dag 19 Taipei
Dag 20 Taipei – Amsterdam/Brussel

Prijs van de Hong Kong Taiwan rondreis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze reis al te boeken vanaf €1.600,– per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gestemd op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 1.600,– *** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 2.000,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 3.200,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

Inbegrepen:
– Transfer van de luchthaven naar uw hotel in Taipei
– Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt
– 14 dagen autohuur in Taiwan
– Transfer van uw hotel in Taipei naar de luchthaven
– In geval van nood is onze agent 24 uur per dag bereikbaar
– Informatiemap en hotellijst (in het Engels en in het Chinees) voor het Taiwandeel van uw reis

Niet inbegrepen:
– Vluchten
– Lokale bussen, metro’s, taxi’s
– Entreegelden en lokale gidsen indien gewenst
– Reis- en annuleringsverzekering
– Administratiekosten €25,– p.p. (maximaal €50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds €2.50,– per dossier

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. 

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Onbekend Taiwan reis iki Travels Alishan