iki Travels Blog

Wat maakt Japan, Zuid-Korea, Taiwan, Vietnam, Cambodja, Laos en Sri Langka nou zo speciaal? of zoekt u inspiratie voor uw volgende vakantie? U vindt hier een verzameling van artikelen met  tips, aanraders en informatie over onze bestemmingen in Azië. Zo kunt u bijvoorbeeld meer lezen over top 10’s van restaurants, hotels, festivals, stranden en nog veel meer.

De artikelen zijn persoonlijk geschreven en samengesteld door de reisspecialisten van iki Travels. Wij delen graag onze kennis met u voor uw komende reis. Alles in deze blog kan bij een rondreis geregeld worden door iki Travels, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Yi Jun Peace Museum Den Haag

Yi Jun Peace Museum Den Haag

Het verhaal van het museum brengt ons terug naar het begin van de 20ste eeuw. Noord- en Zuid Korea was in die tijd nog één land. Een klein en arm maar onafhankelijk keizerrijk ingeklemd tussen de twee grootmachten China en Japan. In 1905 tekende 5 Koreaanse ministers het Eulsaverdrag en wordt Korea een protectoraat van Japan. Wat later in 1910 zal worden uitgebreid tot een volledige annexatie van Korea. De keizer van Korea Gojong heeft echter altijd geweigerd te tekenen,

Lees meer
Nederlandse invloeden in Japan

Nederlandse invloeden in Japan

Het land van de rijzende zon was 200 jaar lang geïsoleerd van de rest van de wereld om een ongewenst virus; het christelijk geloof, buiten de deur te houden. De schrandere Hollandse kooplieden van de V.O.C. presenteerden zich echter als niet-gelovig en waren tijdens de gehele lock-down de enige westerlingen die vanaf een kunstmatig aangelegd eilandje voor de kust van Nagasaki (Deshima), gecontroleerd toegang hadden tot Japan. Voor Japan werd Deshima hét venster op de buitenwereld en het Nederlands was de taal die toegang gaf tot de westerse wetenschap.

Lees meer
Top 10 bijzondere restaurants in Japan

Top 10 bijzondere restaurants in Japan

Japan heeft, zoals elk land, haar eigen bijzonderheden. Toch springt Japan er wel vaak uit als land met meeste vreemde dingen, gewoontes, reclamespotjes, en veel bijzondere restaurants en cafés! Daarom hebben onze Japan experts een lijstje gemaakt van 10 bijzondere restaurants in Japan. Lees snel meer over welke restaurants in Japan u niet mag missen!

Lees meer
iki Travels’ top 10 tuinen van Japan

iki Travels’ top 10 tuinen van Japan

Wat maken Japanse tuinen eigenlijk zo speciaal? Een Japanse tuin is niet zomaar in elkaar geflanst. Tuinieren is een vorm van kunst in dit land. Over elk aspect wordt goed nagedacht om zo de Japanse gedachtes van pracht en Zen over te brengen. de bekendste tuinen worden vaak druk bezocht. Daarom hebben wij bij iki Travels dit lijstje gemaakt met de mooiste tuinen in Japan die, volgens ons, wat meer aandacht verdienen.

Lees meer
De 5 bekendste tuinen van Japan

De 5 bekendste tuinen van Japan

In Japan kunt u verdwalen in enorme steden vol drukte en indrukken, maar als u de hoek omslaat staat u niet meer in de drukke stad maar in een prachtige tuin waar de tijd even stil lijkt te staan. Japan staat naast de sushi en tempels ook bekend om de prachtige tuinen, maar er zijn er zo overweldigend veel dat u soms niet weet waar te zoeken. Dit zijn de 5 bekendste tuinen die iedereen gezien moet hebben.

Lees meer