Naar de Olympische Spelen in Tokyo met iki Travels

De Olympische Spelen in Tokyo komen eraan en wij zijn er helemaal klaar voor! Boek uw verblijf in Tokyo tijdens de Olympische Spelen bij iki Travels. U kunt uw verblijf in Tokyo natuurlijk ook combineren met een mooie rondreis door de andere regio’s van Japan.

Helaas konden de Olympische Spelen die origineel gepland waren in 2020 niet doorgaan wegens het beruchte Coronavirus. Ondanks een vertraging staan de nieuwe spelen in volle glorie gepland van 23 juli tot en met 8 augustus. Daarnaast vinden van 24 augustus tot en met 5 september de Paralympische Spelen plaats.

De Olympische Spelen van ’64 – die destijds ook in Tokyo plaatsvonden – werden toen al gezien als revolutionair, maar de Spelen van 2021 beloven de meest innovatieve Olympische Spelen van de geschiedenis te worden. Er wordt gefocust op drie concepten: “Streven naar de beste versie van jezelf” “Elkaar accepteren” “Verbinden met de toekomst” Het nieuwe Japanse tijdperk met de nieuwe keizer is begonnen en deze heet niet voor niets ‘Reiwa’(令和); prachtige/kalme harmonie. Voor de sportliefhebber is dit natuurlijk een geweldige kans om naast het bijwonen van de wedstrijden in Tokyo ook de rest van Japan te verkennen. Heeft u tickets voor de Olympische Spelen maar nog geen accommodatie en wilt u voor of na de Spelen ook een rondreis maken door Japan? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Wij kunnen voor u een geheel op maat gemaakte rondreis door Japan organiseren.

Als u tijdens uw rondreis door Japan in gesprek komt met de oudere generatie Japanners zal het ons niet verbazen als de Japanse heren Anton Geesink nog kunnen herinneren. Heel Japan was tijdens de Olympische spelen van 1964 overdonderd, verbijsterd en geshockt toen Anton Geesink voor het eerst in de geschiedenis alle Japanse deelnemers van Judo versloeg en er met het goud vandoor ging.
Voor inspiratie voor een rondreis door Japan kunt u terecht op onze voorbeeldreizen- en bouwstenen pagina. Of neem contact op met één van onze Japan specialisten via telefoonnummers +31 70 8200324 of +32 3 8080263.

De Olympische Spelen en duurzaamheid

De impact van de Olympische en Paralympische Spelen is altijd enorm. Niet alleen omdat het ‘s werelds grootste sportevenement is, maar ook omdat het veel doet met de samenleving en de economie van het gaststad en met het milieu. Het Olympisch comité van Japan wilt ervoor zorgen dat de positieve effecten van de Spelen in 2020-2021 verder reiken dan alleen Tokyo. Ze willen dat zowel Japan zelf als de rest van de wereld er ook van profiteert. In 2015 hebben The United Nations “De 2030 agenda voor duurzame ontwikkeling” en 17 duurzame ontwikkelingsdoelen opgezet. Deze doelen laten zien dat sport ook een belangrijke factor is voor duurzame ontwikkeling.

De slagzin van het duurzame concept van de Olympische Spelen in 2020 is: “Be better, together – For the planet and the people”. Het comité van Tokyo 2020 wilt bijdragen aan de realisatie van de duurzame ontwikkelingsdoelen doormiddel van de Olympisch Spelen. Daarnaast streven ze ernaar om het concept en de nalatenschappen van de Spelen in 2020 door te geven aan toekomstige comités van de Olympische- en Paralympische Spelen.

Niet naar Olympische Spelen, maar wel een rondreis door Japan maken?

Als u niet naar de Olympische Spelen gaat, maar wel door Japan wilt reizen in de zomer van 2020 dan kunnen wij u natuurlijk ook dienst zijn! Wij organiseren graag een rondreis op maat voor u, met of zonder verblijf in het dan extra drukke Tokyo. Buiten de omgeving van Tokyo en de hoofdstad zelf is Japan goed bereisbaar in de periode van de Olympische Spelen. Wij kunnen de reis ook zo samenstellen dat uw verblijf in Tokyo net voor of na de Olympische spelen valt en tijdens de Olympische spelen u de rest van het mooie Japan verblijft.

Olympische spelen Tokyo 2020
Olympische spelen 2020 super Mario
Olympische spelen oude Grieken