Onbekend Taiwan rondreis, 19 dagen

Onbekend Taiwan rondreis

Taipei – Jiufen – Taroko Gorge – Sun Moon Lake – Alishan –  Tainan – Kaohsiung – Penghu – Taipei

Een zeer gevarieerde reis waarbij u zowel gebruik maakt van een huurauto als van de trein en binnenlandse vluchten. Naast de hoogtepunten zoals Taroko Gorge, Sun Moon Lake en Jiufen en ook minder vaak bezochte plaatsen als Kaohsiung en Penghu opgenomen in deze reis.

  • Voormalig mijnwerkersdorp Jiufen
  • Grootste havenstad en opkomend trendy Kaohsiung
  • Uitwaaien op Penghu eiland

Deze individuele 19-daagse onbekend Taiwan rondreis is te boeken vanaf € 1.595,- inclusief hotels met ontbijt en alle vervoer ter plaatse.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Taiwan Reis Tempel

Taiwan Alishan uitzicht

Taiwan Kaohsiung

Taiwan Sun Moon Lake tempel

Taiwan Taroko Gorge

 

Onbekend Taiwan rondreis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht van Amsterdam/Brussel naar Taipei

Vandaag neemt u het vliegtuig van Amsterdam of Brussel naar Taipei.

Dag 2 Taipei

Nadat u uw koffers van de band gehaald heeft en door de douane gegaan bent, wordt u opgewacht door uw chauffeur die u naar uw hotel in het centrum van Taipei brengt. Ga ’s middags de stad verkennen en ga lekker dumplings eten in een van de vele gespecialiseerde restaurantjes.

Dag 3 Taipei

De Chiang Kai-Shek Memorial Hall is een goede plek om te verkenningstocht van Taipei te beginnen. Ga vervolgens naar de Schrijn van de Martelaren waar u de wisseling van de wacht niet mag missen! Museum liefhebbers opgelet! De 700.000 “souvenirs” die Chiang Kai-Shek in 1949 meebracht uit China zijn te bezichtigen in het National Palace Museum. De grootste Chinese kunstverzameling ter wereld wordt hier tentoongesteld. ’s Nachts komt Taipei pas echt tot leven. Dat zie je op de nachtmarkten die bestaan uit een doolhof van straatjes waar je kunt shoppen maar waar je vooral gezellig kunt eten en snacken.

Dag 4 Taipei

Voor een actief dagje wandelen tussen de theevelden neemt u vanuit het zuiden de kabelbaan naar Maokong. Tussen de theeplantages zijn diverse wandelroutes uitgezet. Na een fikse wandeling is het goed rusten op de buitenterrassen waar u thee kunt proeven en vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de stad beneden. Geen zin om te wandelen dan is een bezoek aan de Beitou park, buiten de stad gelegen een andere optie. Dit is een gebied met hete zwavelbronnen en de spa’s die hier te vinden zijn, zijn een erfenis van de Japanse bezetting. Leuk om een middagje te badderen in een van de oudste badhuizen van Taiwan. Lekker eten doe je op de oudste en grootste nachtmarkt van Taipei; de Shilin nachtmarkt. Hier worden alle mogelijke Taiwanese snacks verkocht.

Dag 5 Taipei – Jiufen

Vandaag staat er voor u een huurauto gereed bij uw hotel. U voert samen de coördinaten voor de plaatsen op de route in en gaat op weg. In het Yehliu Geopark staan rotsformaties die door wind en water zijn uitgesleten en grillige vormen aan hebben genomen. Het einddoel van de rit van vandaag is Jiufen, een voormalig goudzoekers plaatsje ten noordoosten van Taipei. Mijnwerkers zijn er niet meer maar het plaatsje heeft een opleving gekregen door het toerisme en u vindt er gezellige straatjes met restaurantjes en theehuizen.

Dag 6 Jiufen – Taroko Gorge

U neemt de kustroute van Jiufen naar het zuiden. Maak zo nu en dan een fotostop en geniet van het uitzicht over de Stille Oceaan. U bereikt Taroko National Park met daarin de 19 km lange Taroko kloof, hier heeft het water van de rivier een kloof gesleten in de marmeren en granieten wanden. Volg het wandelpad langs de rivier voor de meest spectaculaire zichten op de canyon.

Dag 7 Taroko Gorge

Vandaag heeft u alle gelegenheid om verder op verkenning te gaan in het nationaal park. Probeer een van de vele wandelingen die hier uitgezet zijn. Routes zijn goed gemarkeerd, en de paden zijn goed begaanbaar. U zult merken dat wanneer u voor een iets langere route kiest, u de dagjes mensen en de tourbussen die hier in het weekend te vinden zijn, al snel achter u laat.

Dag 8 Taroko Gorge – Sun Moon Lake

Vandaag rijdt u het Taiwanese Centrale Bergmassief over naar Sun Moon Lake. De afstand is zo’n 175 kilometer maar houdt er rekening mee dat u over de prachtige maar kronkelende bergwegen vier tot vijf uur onderweg bent. In de loop van de middag bereikt u Sun Moon Lake, het grootste en volgens Taiwanese mooiste meer van het eiland. Verken de omgeving per auto, per fiets óf maak een stevige wandeling langs een van de wandelroutes die hier uitgezet zijn.

Dag 9 Sun Moon Lake – Alishan 

U rijdt van Sun Moon Lake via een prachtige bergweg naar Alishan Nationaal Park. De hoogte in het park varieert maar Alishan ligt op 2600 meter. Het is hier dan ook koeler dan in andere delen van Taiwan en dat maakt het mogelijk dat in deze prachtige omgeving theeplantage zijn aangelegd. Een van ’s werelds bekendste theesoorten; Oolong thee wordt hier verbouwd. Laat u ter plaatse met het treintje door het bosrijke gebied voeren of maak een wandeling over het Giant Tree Trail. De gigantische cipressen maken deze wandelroute zeer fotogeniek.

Dag 10 Alishan – Tainan

U daalt af uit de bergen en rijdt naar Tainan. Dit is de oudste stad van Taiwan en tot begin twintigste eeuw de hoofdstad van het land. In de Nederlandse Gouden Eeuw heeft de VOC hier een handelspost gebouwd: “Fort Zeelandia”. De restanten van het fort en oude koopmanshuizen zijn te zien in Anping. Aan het einde van de dag levert u de huurauto in bij uw hotel. Ga vervolgens een hapje eten in de wirwar van straatjes in het oude stadscentrum.

Dag 11 Tainan

Ga verder op pad in het centrum van Tainan en maak een route langs de verschillende tempels. Bezoek daarbij zeker de Matsu tempel, gewijd aan de godin van de zee en de Confucius tempel. Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis en wil zien wat de Nederlandse VOC, de Japanse bezetting en de overname van het land door de Kuo Min Tang, voor Taiwan heeft betekend, moet zeker een kijkje nemen in het Nationaal Museum voor Taiwanese geschiedenis. Het is leuk om ook een bezoek aan Ten Drums Art Village in uw programma op te nemen. In de hallen van een oude suikerfabriek worden drumvoorstellingen gegeven. De hallen en het terrein eromheen vormen een stukje industrieel erfgoed, dat omgetoverd is in een themapark voor jong en oud.

Dag 12 Tainan – Fo Guang Shan – Kaohsiung

U verlaat Tainan en rijdt u naar Fo Guang Shan, het grootste boeddhistische klooster in Taiwan. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de monniken en u krijgt een korte uitleg over het boeddhisme en het reilen en zeilen in een boeddhistisch klooster. Tegen een kleine vergoeding luncht u mee met de boeddhistische vegetarische pot. Vervolgens zet u uw reis voort naar Kaohsiung. Maak onderweg een stop in Donggang, een vissersplaatsje dat bekend staat om de tonijn die hier gevangen en verhandeld wordt. Ga hier zeker lunchen en proef de botermalse verse tonijn.

Dag 13 Kaohsiung

Kaohsiung is de grootste havenstad van Taiwan. Hier is ook het grootste winkelcentrum van Taiwan gevestigd; de Dream Mall. Op het dak van dit winkelcentrum staat een reuzenrad. Breng een bezoek aan de hectische en gezellige Liuhe avondmarkt.

Dag 14 Kaohsiung – Penghu

In 40 minuten vliegt u van Kaohsiung naar Penghu eilanden. Door Portugezen werden de eilanden in de zeventiende eeuw de “Pescadores” ofwel visserseilanden, genoemd. De visserij is nog steeds een belangrijke bron van inkomsten en het zal u niet verbazen dat dit dé plek is om overheerlijke verse visgerechten te eten.

Dag 15 Penghu

Penghu is een fantastische relaxt eiland met witte stranden en een diepblauwe zee. Ontspan een dagje op het strand, ga zwemmen, surfen of snorkelen. Stranden hier zijn uitgestrekt en nog weinig toeristisch. Ga aan het eind van de dag eten bij een van de barbecue restaurantjes op het strand.

Dag 16 Penghu

In de lente en in de zomer worden hier schitterende vuurwerkfestivals gehouden. Penghu biedt ook goede wandelmogelijkheden of huur ter plaatse een auto of een scooter om de bijvoorbeeld de natuurlijk gevormde kliffen van basaltblokken te gaan bekijken.

Dag 17 Penghu – Taipei

U vliegt in 50 minuten vanaf de kleine luchthaven van Penghu naar Taipei Songshan Airport dat midden in de stad ligt. U bent terecht gekomen in de gezellige hectiek van een wereldstad.

Dag 18 Taipei

U kunt de volledige dag in Taipei besteden om uw laatste souvenirs te kopen, om de sfeer op de nachtmarkt nog een laatste keer in u op te nemen of om met een uitbundige Chinese maaltijd afscheid te nemen van een onvergetelijk land. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij vertrekt uw vlucht net vóór of net ná middernacht.

Dag 19 Taipei – Amsterdam/Brussel

Vandaag vliegt u naar Amsterdam waar u dezelfde dag arriveert.

Taiwan Alishan uitzicht

Taiwan Kaohsiung

Taiwan Sun Moon Lake tempel

Taiwan Taroko Gorge

Taiwan Pingxi Chinese lantern

Taiwan Taipei Chiang Kai Shek Memorial Hall” width=

 

Onbekend Taiwan rondreis overzicht

Dag 1 Amsterdam/Brussel – Taipei
Dag 2 Taipei
Dag 3 Taipei
Dag 4 Taipei
Dag 5 Taipei – Jiufen
Dag 6 Jiufen – Taroko Gorge
Dag 7 Taroko Gorge
Dag 8 Taroko Gorge – Sun Moon Lake
Dag 9 Sun Moon Lake – Alishan
Dag 10 Alishan – Tainan
Dag 11 Tainan
Dag 12 Tainan – Kaohsiung
Dag 13 Kaohsiung
Dag 14 Kaohsiung -Penghu eiland
Dag 15 Penghu eiland
Dag 16 Penghu eiland
Dag 17 Penghu eiland – Taipei
Dag 18 Taipei airport
Dag 19 Amsterdam/Brussel

Taiwan Alishan uitzicht

Taiwan Kaohsiung

 

Prijs van de onbekend Taiwan rondreis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze onbekend Taiwan rondreis al te boeken vanaf € 1.595,- euro per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen
Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 1.595,– *** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 1.755,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 2.265,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

Inbegrepen:
– Bij aankomst in Taipei transfer van de luchthaven naar uw hotel
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt
– 8 dagen huurauto, incl drop off kosten
– Vliegticket Kaoshiung – Penghu
– Vliegticket Penghu – Taipei
– in geval van nood is onze agent 24 uur per dag bereikbaar

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Taiwan.
– Transfer naar de luchthaven
– Lokale bussen, metro’s, taxi’s enz.
– Entreegelden en lokale gidsen indien gewenst.
– Reis- en annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25 p.p. (Maximaal € 50 per dossier).
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Taiwan Alishan uitzicht

Taiwan Kaohsiung

Taiwan Sun Moon Lake tempel

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Taiwan Alishan uitzicht

Taiwan Kaohsiung

Taiwan Sun Moon Lake tempel

Taiwan Taroko Gorge

 

Onbekend Taiwan rondreis, 19 dagen

Onbekend Taiwan rondreis

Taipei – Jiufen – Taroko Gorge – Sun Moon Lake – Alishan –  Tainan – Kaohsiung – Penghu – Taipei

Een zeer gevarieerde reis waarbij u zowel gebruik maakt van een huurauto als van de trein en binnenlandse vluchten. Naast de hoogtepunten zoals Taroko Gorge en Sun Moon Lake zijn ook minder vaak bezochte plaatsen als Juifen, Kaohsiung en Penghu opgenomen in deze reis.

  • Voormalig mijnwerkersdorp Jiufen
  • Grootste havenstad en opkomend trendy Kaohsiung
  • Vrijheid van een eigen huurauto
  • Uitwaaien op Penghu eiland

Deze individuele 19-daagse onbekend Taiwan rondreis is te boeken vanaf € 1.595,- inclusief hotels met ontbijt en alle vervoer ter plaatse.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Taiwan Reis Tempel

Onbekend Taiwan rondreis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht van Amsterdam/Brussel naar Taipei

Dag 2 Taipei
Nadat u uw koffers van de band gehaald heeft en door de douane gegaan bent, wordt u opgewacht door uw chauffeur die u naar uw hotel in het centrum van Taipei brengt. Ga ’s middags de stad verkennen en ga lekker dumplings eten in een van de vele gespecialiseerde restaurantjes.

Dag 3 Taipei
De Chiang Kai-shek Memorial Hall is een goede plek om te verkenningstocht van Taipei te beginnen. Ga vervolgens naar de Schrijn van de martelaren waar u de wisseling van de wacht niet mag missen!
Museum liefhebbers opgelet! De 700.000 “souvenirs” die Chiang Kai Shek in 1949 meebracht uit China zijn te bezichtigen in het National Palace Museum. De grootste Chinese kunstverzameling ter wereld wordt hier tentoongesteld. ’s Nachts komt Taipei pas echt tot leven. Dat zie je op de nachtmarkten die bestaan uit een doolhof van straatjes waar je kunt shoppen maar waar je vooral gezellig kunt eten en snacken.

Dag 4 Taipei
Voor een actief dagje wandelen tussen de theevelden neemt u vanuit het zuiden de kabelbaan naar Maokong. Tussen de theeplantages zijn diverse wandelroutes uitgezet. Na een fikse wandeling is het goed rusten op de buitenterrassen waar u thee kunt proeven en vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de stad beneden.
Geen zin om te wandelen dan is een bezoek aan de Beitou park, buiten de stad gelegen een andere optie. Dit is een gebied met hete zwavelbronnen en de spa’s die hier te vinden zijn, zijn een erfenis van de Japanse bezetting. Leuk om een middagje te badderen in een van de oudste badhuizen van Taiwan.
Lekker eten doe je op de oudste en grootste nachtmarkt van Taipei; de Shilin nachtmarkt. Hier worden alle mogelijke Taiwanese snacks verkocht.

Dag 5 Taipei – Jiufen
Vandaag staat er voor u een huurauto gereed bij het autoverhuurbedrijf. U voert samen de coördinaten voor de plaatsen op de route in en gaat op weg. In het Yeliu Geopark staan rotsformaties die door wind en water zijn uitgesleten en grillige vormen aan hebben genomen.  Het einddoel van de rit van vandaag is Jiufen, een voormalig goudzoekers plaatsje ten noordoosten van Taipei. Mijnwerkers zijn er niet meer maar het plaatsje heeft een opleving gekregen door het toerisme en u vindt er gezellige straatjes met restaurantjes en theehuizen.

Dag 6 Jiufen – Taroko Gorge [190 km]
U neemt de kustroute van Jiufen naar het zuiden. Maak zo nu en dan een fotostop en geniet van het uitzicht over de Stille Oceaan. Na zo’n 3 a 4 uur bereikt u Taraoko National Park met daarin de 19 km lange Taroko kloof, hier heeft het water van de rivier een kloof gesleten in de marmeren en granieten wanden. Volg het wandelpad langs de rivier voor de meest spectaculaire zichten op de canyon.  U overnacht midden in het park.

Dag 7 Taroko Gorge
Vandaag heeft u alle gelegenheid om verder op verkenning te gaan in het nationaal park. Probeer een van de vele wandelingen die hier uitgezet zijn. Routes zijn goed gemarkeerd, en de paden zijn goed begaanbaar. U zult merken dat wanneer u voor een iets langere route kiest, u de dagjes mensen en de tourbussen die hier in het weekend te vinden zijn, al snel achter u laat.

Dag 8 Taroko Gorge – Sun Moon Lake [175km]
Vandaag rijdt u het Taiwanese Centrale Bergmassief over naar Sun Moon Lake. De afstand is zo’n 175 kilometer maar houd er rekening mee dat u over de prachtige maar kronkelende bergwegen 4 tot 5 uur onderweg bent. In de loop van de middag bereikt u Sun Moon Lake, het grootste en volgens Taiwanese mooiste meer van het eiland. Verken de omgeving per auto, per fiets óf maak een stevige wandeling langs een van de wandelroutes die hier uitgezet zijn.

Dag 9 Sun Moon Lake – Alishan  [110 km]
In 2 a 3 uur rijdt u van Sun Moon Lake via een prachtige bergweg naar Alishan Nationaal Park. De hoogte in het park varieert maar Alishan ligt op 2600 m. Het is hier dan ook koeler dan in andere delen van Taiwan en dat maakt het mogelijk dat in deze prachtige omgeving theeplantage zijn aangelegd. Een van ’s werelds bekendste theesoorten; Oolong thee wordt hier verbouwd. Laat je ter plaatse door met het treintje door het bosrijke gebied voeren of maak een wandeling over het Giant Tree Trail. De gigantische cipressen maken deze wandelroute zeer fotogeniek.

Dag 10 Alishan – Tainan [145 km]
U daalt af uit de bergen en rijdt in 2 a 3 uur naar Tainan. Dit is de oudste stad van Taiwan en tot begin 20e eeuw de hoofdstad van het land. In de Nederlandse Gouden Eeuw heeft de VOC hier een handelspost gebouwd; “Fort Zeelandia”. De restanten van het fort en oude koopmanshuizen zijn te zien in Anping.
Aan het einde van de dag levert u de huurauto in bij het verhuurbedrijf. Ga vervolgens een hapje eten in de wirwar van straatjes in het oude stadscentrum.

Dag 11 Tainan
Ga verder op pad in het centrum van Tainan en maak een route langs de verschillende tempels. Bezoek daarbij zeker de Matsu tempel, gewijd aan de godin van de zee en de Confucius tempel. Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis en wil zien wat de Nederlandse VOC, de Japanse bezetting en de overname van het land door de Kuo Min Tang, voor Taiwan heeft betekend, moet zeker een kijkje nemen in het Nationaal Museum voor Taiwanese geschiedenis.
Het is leuk om ook een bezoek aan Ten Drums Art Village in uw programma op te nemen. In de hallen van een oude suikerfabriek worden drumvoorstellingen gegeven. De hallen en het terrein eromheen vormen een stukje industrieel erfgoed, dat omgetoverd is in een themapark voor jong en oud.

Dag 12 Tainan – Foguangshan – Kaohsiung
U verlaat Tainan en rijdt u naar Foguangshan, het grootste boeddhistische klooster in Taiwan. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de monniken en u krijgt een korte uitleg over het boeddhisme en het reilen en zeilen in een boeddhistisch klooster. Tegen een kleine vergoeding luncht u mee met de boeddhistische vegetarische pot. Vervolgens zet u uw reis voort naar Kaohsiung. Maak onderweg een stop in Donggang, een vissersplaatsje dat bekend staat om de tonijn die hier gevangen en verhandeld wordt. Ga hier zeker lunchen en proef de botermalse verse tonijn.

Dag 13 Kaohsiung
Kaohsiung is de grootste havenstad van Taiwan. Hier is ook het grootste winkelcentrum van Taiwan gevestigd; de Dream Mall. Op het dak van dit winkelcentrum staat een reuzenrad. Breng een bezoek aan de hectische en gezellige Liuhe avondmarkt.

Dag 14 Kaohsiung – Penghu
In 40 minuten vliegt u van Kaohsiung naar Penghu eilanden. Door Portugezen werden de eilanden in de 17e eeuw de “Pescadores” ofwel vissers eilanden, genoemd. De visserij is nog steeds een belangrijke bron van inkomsten en het zal u niet verbazen dat dit dé plek is om overheerlijke verse visgerechten te eten.

Dag 15 Penghu
Penghu is een fantastische relaxt eiland met witte stranden en een diepblauwe zee. Ontspan een dagje op het strand, ga zwemmen, surfen of snorkelen. Stranden hier zijn uitgestrekt en nog weinig toeristisch. Ga aan het eind van de dag eten bij een van de barbecue restaurantjes op het strand.

Dag 16 Penghu
In de lente en in de zomer worden hier schitterende vuurwerkfestivals gehouden. Penghu biedt ook goede wandelmogelijkheden of huur ter plaatse een auto of een scooter om de bijvoorbeeld de natuurlijk gevormde kliffen van basaltblokken te gaan bekijken.

Dag 17 Penghu – Taipei
U vliegt in 50 minuten vanaf de kleine luchthaven van Penghu naar Taipei Songsan airport dat midden in de stad ligt. U bent terecht gekomen in de gezellige hectiek van een wereldstad.

Dag 18 Taipei
U kunt de volledige dag in Taipei besteden om uw laatste souvenirs te kopen, om de sfeer op de nachtmarkt nog een laatste keer in u op te nemen of om met een uitbundige Chinese maaltijd afscheid te nemen van een onvergetelijk land. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij vertrekt uw vlucht net vóór of net ná middernacht.

Dag 19 Taipei – Amsterdam/Brussel

Vandaag vliegt u naar Amsterdam waar u dezelfde dag arriveert.

Onbekend Taiwan rondreis overzicht

Dag 1 Amsterdam/Brussel – Taipei
Dag 2 Taipei
Dag 3 Taipei
Dag 4 Taipei
Dag 5 Taipei – Jiufen
Dag 6 Jiufen – Taroko Gorge
Dag 7 Taroko Gorge
Dag 8 Taroko Gorge – Sun Moon Lake
Dag 9 Sun Moon Lake – Alishan
Dag 10 Alishan – Tainan
Dag 11 Tainan
Dag 12 Tainan – Kaohsiung
Dag 13 Kaohsiung
Dag 14 Kaohsiung -Penghu eiland
Dag 15 Penghu eiland
Dag 16 Penghu eiland
Dag 17 Penghu eiland – Taipei
Dag 18 Taipei airport
Dag 19 Amsterdam/Brussel

Prijs van de onbekend Taiwan rondreis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze onbekend Taiwan rondreis al te boeken vanaf € 1.595,- euro per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen
Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 1.595,– *** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 1.755,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 2.265,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

Inbegrepen:
– Bij aankomst in Taipei transfer van de luchthaven naar uw hotel
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt
– 8 dagen huurauto, incl drop off kosten
– Vliegticket Kaoshiung – Penghu
– Vliegticket Penghu – Taipei
– in geval van nood is onze agent 24 uur per dag bereikbaar

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Taiwan
– Transfer naar de luchthaven
– Lokale bussen, metro’s, taxi’s 
– Entreegelden en lokale gidsen indien gewenst
– Reis- en annuleringsverzekering
– Administratiekosten € 25 p.p. (Maximaal € 50 per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. 

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Onbekend Taiwan reis iki Travels Alishan