Cambodja Cultuur bouwsteen, 5 dagen

In korte tijd laten wij met deze Cambodja Cultuur bouwsteen u verliefd worden op dit kleurrijke land. Bezoek traditionele markten zowel aan land als ter water en geniet van de unieke natuur gecombineerd met eeuwen oude culturen met het beroemdste culturele hoogtepunt Angkor Wat en Ta Prohm (Ook wel de tomb raider tempel genoemd).

Deze Bouwsteen Cambodja kan geboekt worden als aanvulling op de Cambodja voorbeeldreizen of bij een Cambodja reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Dag 1 Phnom Penh

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel in Phnom Penh of vanaf de luchthaven voor een stadstour door het sfeervolle dynamische Phnom Penh. Ondanks dat er 2 miljoen mensen in de hoofdstad van Cambodja wonen straalt de stad nog steeds de sfeer van een provincie stadje uit. U bezoekt vandaag het Royal Palace. Het paleis is een complex van verschillende kleurrijke gebouwen in traditionele stijl. Het meest indrukwekkende gedeelte van het paleis is het ommuurde religieuze deel, dat de Zilveren Pagoda wordt genoemd. Dit is een verwijzing naar de 5000 zilveren tegels op de vloer. In het Tuol Sleng Museum krijgt u een aangrijpende indruk van de donkere periode in de Cambodjaanse geschiedenis. In deze voormalige basisschool heeft de Rode Khmer tot 1975 duizenden inwoners gemarteld en later op de killing fields vermoord. We sluiten de dag af met de schitterende terracotta architectuur van het National museum. Dit museum herbergt onder andere vele historische boeddhistische en hindoestaanse beelden.

Dag 2 Phnom Penh – Siem Reap

Vandaag gaan we op weg naar Siem Reap. Na het ontbijt vertrekt u met een snelle boot richting het Tonle Sap meer. U passeert tijdens het oversteken van dit enorme meer verschillende drijvende vissersdorpjes. Rond het meer leven verschillende visarenden en ibissen. In het regenseizoen is het niet mogelijk het meer per boot over te steken en zal de reis van Phom Penh naar Siem Reap over land gaan met een privé auto met chauffeur. Eenmaal aangekomen in Siem Reap bezoekt u de Roluos groep. Dit zijn de eerste tempels, die door de Khmer aan het einde van de 9de eeuw in het Angkor gebied gebouwd zijn. Vooral de hoofdtempel van de Rolous groep, Bakong is een populaire plaats voor lokale bruidsparen om hun fotorapportage te maken.

Dag 3 Siem Reap (Ta Prohm en Angkor Wat)

Vroeg in de ochtend voor de drukte uit bezoeken we Ta Prohm. Ta Prohm is één van de hoogtepunten van Angkor. Hier is nog goed te zien hoe de enorme eeuwenoude bomen het meer dan duizend jaar oude tempelcomplex volledig overwoekerd hebben. één van deze bomen wordt Tomb Raider tree genoemd, omdat deze in de gelijknamige Hollywood film te zien is. Voor de lunch bezoekt u Angkor Wat. Angkor Wat is de hoofdtempel van Angkor en is het grootste religieuze monument van de wereld. ‘s Middag trekt u door de schitterende zuidelijke toegangspoort van Angkor Thom. Deze ommuurde stad nam in de 12de eeuw de functie van hoofdstad over. In de stad bezoekt u de Bayon tempel, het olifantenterras en natuurlijk het terras met de koningsbeelden. Voordat u terug gaat naar het hotel, neemt uw gids u mee weg van de drukte om tussen de tempels van de zonsondergang te genieten.

Dag 4 Siem Reap

Vandaag bezoekt u het nationale park Kbal Spean, ongeveer een uurtje rijden vanaf Angkor. Hier begint een wandeling van 45 minuten naar de top van de berg. Tijdens deze eenvoudige wandeling vindt u langs de bedding van een kleine rivier, uitbeeldingen uit de 9de eeuw. Na de lunch bezoekt u de prachtige tempel Banteay Srei. In deze tempel zijn de diversen hindoe goden, zoals Shiva, de apenkoning Hanuman en Krishna zeer verfijnde gebeeldhouwd. Door de verschillen in stijl is duidelijk te zien dat de tempel circa 100 jaar na Angkor Wat gebouwd is.

Dag 5 Siem Reap

Voordat u vandaag van uw hotel uit checkt nemen wij u nog mee voor een tour langs de lokale markt, het Artisans D’angkor centrum (waar lokale bevolking verschillende ambachten leren) en verschillende pagodas. Na de lunch halen wordt u naar het vliegveld gebracht voor het vervolg van uw reis.

Deze kleurrijke Cambodja Cultuur bouwsteen is al te boeken vanaf € 290,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

€ 290,– bij verblijf in *** hotels
€ 350,– bij verblijf in **** hotels
€ 680,– bij verblijf in ***** Raffles hotels

 

De prijs is inclusief :

– Alle transfers hotel – vliegveld en visa versa.
– 4 overnachtingen inclusief ontbijt.
– entreegelden.
– vervoer per boot of auto Phnom Penh – Siem Reap
– Excursies zoals beschreven met privé auto.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Cambodja Cultuur olifant iki Travels
Cambodja Cultuur Ta Prohm iki Travels
Cambodja Cultuur Angkor Wat olifant iki Travels
Cambodja Cultuur Angkor Wat iki Travels
Cambodja Cultuur beelden iki Travels